Korunk egyik nagy problémája az egyre szélsőségesebben változó időjárási körülményeknek figyelembevételével az épített környezetünk megfelelő kialakítása.

Az egyre több termelőüzem, gyáregység telepítése során a megfelelő, hatékony és olcsó klimatizálás egy kardinális pont, mert nem csak technológiának, de a velük dolgozó embereknek is egy olyan munkakörnyezetet kell biztosítani, amely megfelel az aktuális rendeleteknek, ezáltal megspórolva a költséges plusz munkaszüneteket.

Cégcsoportunkat rendszeresen keresik fel ilyen és ehhez hasonló feladatok megoldásával, mert a gépészeti megoldáson kívül a hozzá kapcsolódó erősáram és automatika vezérlés feladatokat is megtudjuk oldani egy füst alatt.

Hosszú évek tapasztalatának köszönhetően a gyártósorok klimatizálására egy jól bevált és tökéletesen működő, mégis költséghatékony megoldásunk van, melynek egyik alappillére a textil légcsatorna rendszer (vagy ahogy mások hívják és a köztudatban elterjedtebb a zokni cső, zsákos klíma stb.).

Textil légcsatorna rendszerekről általánosságban itt is olvashat például : https://hu.wikipedia.org/wiki/Textil_légcsatorna

Textil légcsatornával történő sori hűtésnek vagy „zóna hűtésnek” a főbb lényegei

 1. Csak ott hűtünk, ahol az emberek dolgoznak, ezáltal számottevően csökkentettük a hűtendő területünket, ami jelentős költségmegtakarítást jelent.
 2. Olyan hőmérsékletű és légsebességű levegőt fújunk be a textil légcsatornán keresztül, aminek köszönhetően az dolgozók komfort érzete tökélesetes lesz és könnyedén betartható a 3/2002 (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet, ami a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjét szabályozza.
 3. A dolgozók nem tudják állítgatni, mert egy előre méretezett és elállíthatatlan rendszerről beszélünk. Tapasztalatunk az volt, hogy a hagyományos anemosztátos befúvást mindenki kénye kedve szerint állította és végül nem működött a hűtés-fűtés, a következő műszak meg panaszkodott.
 4. Nagyon gyorsan telepíthető a hagyományos spirál (SPIKO cső) korcolt légtechnikával szemben, mert a felfüggesztése és tömege is nagyon könnyű, illetve gyorsan szerelhető
  • függesztett acélsodronyon elhelyezett sín, melybe belehúzzuk a textil légcsatornát
  • kifeszített acélsodrony, amire ráakasztjuk a textil légcsatornát
  • nem igényel plusz szigetelést
 5. A legtöbb légtechnikai berendezéshez csatlakoztatható egy kis körültekintéssel
  • ipari fancoil
  • légkezelő
  • légcsatornázható klíma
  • meglévő spirál korcolt kör vagy négyzet légtechnikai hálózat
 6. Nem csak egyenes sort tudunk lefedni a textil légcsatornával, hanem könyökkel akár L-, Z- vagy U-alakú sorok is lefedhetőek.
 7. Könnyen tisztítható, ezáltal elkerülhetőek a fertőzések.
 8. Tisztatérben is alkalmazhatóak.
 9. A Standardan felül CLASS1 és CLASS0 tűzállósági osztályban is tudjuk gyártani.

Textil légcsatorna rendszerünk különlegessége

Saját textil légcsatorna rendszerünk egyik különlegessége, hogy egy porosabb üzemben is nyugodtan elhelyezhető, mert a szálló por, olajköd nem okoz teljesítmény csökkenést a szennyezők külső felületre történő rárakodása miatt.

Fejlesztéseinek köszönhetően a felületének közvetlen közelében oly módon mozgatja a légáramlatot, hogy a kondenzáció és a tökéletes keveredés lehető leghatékonyabban végbemenjen a helyiségben, zónában.

Örömmel tapasztaljuk, hogy több japán termelő gyár is alkalmazza megoldásunkat termelő soraik klimatizálására, és a legnagyobb elégedettséggel nyugtázták mérőműszereikkel is, hogy a befújt levegő légsebessége és hőmérséklete a 3/2002 (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet kívánalmait is tökéletesen kielégíti.

Pontos műszaki megoldás kidolgozásában kérem kérje kollégáink tanácsát és mi segítünk önnek a komplett a rendszer kidolgozásában és kivitelezésben is.